Home ReviewsAlbum Reviews HEISA – Outliar (Mayway Records)

HEISA – Outliar (Mayway Records)

by Björn Comhaire

“Maak een ep met daarop vijf nummer die samen maximum dertien minuten duren en waarop je laat horen waar je als band voor staat.” Het zou een opdracht kunnen zijn uit het onbestaande format “The Band Factor” op een (helaas) onbestaande Vlaamse kwaliteitszender. Het is ook de omschrijving van de nieuwe ep van het Limburgse trio Heisa.

Jacques Nomdefamille (zang, toetsen, bas), Koen Castermans (gitaar, achtergrondzang) en Jonathan Frederix (drum, achtergrondzang) rammen, brullen, en distorten zich een halve beenbreuk en een stevige tendinitis op Outliar.

Een klein kwartier lang houden ze de teugels strak gespannen in gebalde composities die barsten van de energie en die op geen enkel moment overbodig klinken. Afgemeten, to-the-point en met net het juiste aantal noten effenen ze het pad naar de festivals maar evengoed naar je lokale muziekcafé.

Een heerlijke plaat met een paar vette knipogen naar de Tools van deze wereld, maar dan wel een flink stuk vuiler. Een absolute aanrader voor mensen die niet bang zijn van een stevige mep tegen de trommelvliezen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More