Home ReviewsAlbum Reviews HEAVY BLANKET – Moon Is (Outer Battery Records)

HEAVY BLANKET – Moon Is (Outer Battery Records)

by Patrick Bruneel

J. Mascis kennen we uiteraard allemaal als de eigenzinnige frontman van Dinosaur Jr. Net zo legendarisch is zijn andere band, Heavy Blanket, waarmee hij instrumentale psychedelische rock maakt samen met twee oude schoolvrienden.

Johnny Pancake en Pete Cougar speelden voor het eerst samen met Mascis in 1984. Het eerste album kwam er echter pas in 2012 gevolgd door een samenwerking met Earthless (bij Roadburn) in 2014. Daarna werd het stil uit deze hoek.

Tot nu dus. Mascis had er nog eens volop goesting voor en dat is duidelijk te horen aan Moon Is.

Verwacht geen doorslagjes of nummers in de lijn van wat hij met Dinosaur en Dinosaur Jr. heeft uitgebracht. Zijn gitaargeluid mag dan wel onmiddellijk herkenbaar zijn, de nummers zijn lang uitgesponnen psychedelische jams waarbij Mascis consequent de mond dicht houdt. Dat is meegenomen uiteraard voor mensen die niet zo best om kunnen met ’s mans stemgeluid.

Bas en drums (of Mascis die zelf bespeelt of echt door twee jeugdvrienden blijft vooralsnog een mysterie) hebben vooral een ondersteunende rol. Het is zijn gitaarwerk dat op de voorgrond treedt en nauwelijks ruimte laat voor iets anders. Trippen tot in het oneindige lijkt wel het motto van Moon Is. Voor ons niet gelaten, want het is een heerlijke reis doorheen zes uitstekende nummers die rocken als een verliefde satelliet.

Heavy Blanket BandcampHeavy Blanket Facebook

Outer Battery Records Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More