Home ReviewsAlbum Reviews HATCHLING – Alpha (Wool-E-Discs).

HATCHLING – Alpha (Wool-E-Discs).

by Nel Mertens

16 minuten. 960 seconden pure adrenaline! Dat is wat Hatchling deed met hun nieuwe ep Alpha!

De ep is al eventjes digitaal beschikbaar, maar bij Wool-E-Discs nu ook uit op cd. Het rebelse kind in ons dat opgroeide in de jaren ‘80 en ‘90 werd weer even wakker geschud. ‘Old school’ science fictionscenario’s, superhelden, cartoons, computerspelletjes die je amper ‘game’ kon noemen en slechte B-films  schieten door onze nostalgische hersencellen, maar wat ze brengen is vooral een sterk staaltje extravagante synthpunk.

Met Birth gaat het meteen stevig en snel: een sterk melodisch, licht theatraal en van een uitzinnig ritme voorzien kort nummer, waarop de titeltrack Alpha vrijwel naadloos aansluit. Cosmic Dump is overgoten met een portie ironie, zowel qua lyrics als geluid uitdagend. Het moet gezegd: Eleqtrobats Are Go! is een heerlijk elektropunknummer! ‘Destruction  is creation !’

Glam-chaotisch aanbotsend tegen alle gekende stijlelementen van punk, met drijvende, volle vrouwelijke vocalen.

Hysteresis opent donker en is meer ingetogen. Melancholie die vanuit schoonheid lijkt te komen, zonder ‘mellow’ te worden, het kàn! Dat heeft wellicht veel te maken met de mannelijke stem in dit nummer die een donker kantje heeft. Stevige ritmes sluiten in het instrumentale Squidbot het ep. Dance and repeat. Repeat. Repeat… ? Nog een keertje, ja !

Dit synthtrio klinkt catchy, eclectisch en maakt ons waanzinnig ongeduldig naar meer. Deze jonkies hebben heel wat in hun mars ! En dit is nog maar het begin, want Alphais de eerste van de Omega-pentalogy die in de loop van de komende jaren zal verschijnen.

https://www.facebook.com/hatchlingofficial/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More