Home ReviewsAlbum Reviews GREYBOUND – Everything You Say Is True

GREYBOUND – Everything You Say Is True

by Bart Verlent

In de jaren 90 was Jo Smeets de frontman van Sweater, die in 1994 de derde plaats behaalden in Humo’s Rock Rally. Na de split van de band maakte Smeets even deel uit van Ze Noiz en vervoegde hij de Neil Young-tributeband LeNoise. Maar hij bleef nog altijd nummers schrijven. Nu hij 50 is geworden vond hij de tijd rijp om die nummers uit te brengen. Onder de naam Greybound krijgt de zanger ondersteuning van bassist Vital Maesen en drummer Arnout Hellofs (Hooverphonic/Walrus) die ook instond voor de productie.

© Greybound

In de studio kreeg het trio ook nog ondersteuning van klasbakken zoals David Piedfort, Gianni Marzo, Nina Babet, Chantal Kashala, Naomi Sijmons, Maarten Moesen, Dave Hubrechts, Harald Vanherf, Marc Steenbergen, Stijn Ketelslegers, Steven Jacobs en Youssef Joumani. Er werden dus kosten noch moeite gespaard om deze debuutplaat Everything You Say Is True van Greybound uit te brengen.

Op de singles die het album moesten promoten hoorden we dat Smeets anno 2021 een voorliefde heeft van americana en aanstekelijke soul, maar ook nog zijn hart verloren heeft aan jaren 90 melodieuze indierock zoals Buffalo Tom en The Lemonheads. Die lijn heeft hij dan ook met zijn muzikale makkers doorgetrokken op deze plaat.

Het is een mooie, afwisselende langspeler geworden met tien sterke nummers die voorzien zijn van brede arrangementen. Er staan geen songs op die ons onmiddellijk wegblazen maar het zijn wel goede songs die van begin tot eind boeien. Jo Smeets is nog steeds een straffe songsmid!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More