Home ReviewsAlbum Reviews GRAND((Ø))SIGNAL – Aktivation(Unknown Pleasures Records)

GRAND((Ø))SIGNAL – Aktivation(Unknown Pleasures Records)

by Didier Becu

Wie een afkeer heeft van synthetische, elektronische, vaak koude geluiden kan zich alvast heel wat leeswerk besparen en verder scrollen naar de volgende bespreking.
De naam GRAND((Ø))SIGNAL zegt je misschien niet veel, maar  wordt bevolkt door twee heren die zonder blozen kunnen beweren dat zij mee aan de wieg stonden van de Belgische EBM, hoewel de ene met wat meer succes dan de andere.

Jacky Meurisse is al sinds 1981 bezig met Signal Aout 42 en de andere man van het duo, Tcheleskov Ivanovitch deed het in de underground niet slecht met Ivanovitch Dans L’Ombre. En nu dus samen voor Grandchaos.

Signal Aktivation is een iets oudere plaat die op het Franse Unknown Pleasures Records verscheen en tien tracks telt. Als je er al iets negatiefs wil over zeggen, kan je misschien aanhalen dat het allemaal al eens eerder is gedaan, maar de twee weten wel hoe een degelijke song in elkaar hoort te zitten. Nog meer opmerkelijk is dat GRAND((Ø))SIGNAL de verschillende subgenres opzoekt waardoor Signal Aktivation nooit vervelend klinkt, en hoewel alle ingrediënten uit de oude koekendoos komen, nog niet eens zo gedateerd als je zou denken!

Het grappige aan deze release is dat iedere titel een beetje de stijl verraadt. Open Your Mind begint met diepe bassen, gevolgd door een spacey sound en een melodietje dat neigt naar new beat. Die laatste komt trouwens in verschillende tracks naar boven. Maar het gaat meer om beats en mensen op de dansvloer krijgen alleen. Je merkt wel geregeld waar Abraham zijn mosterd vandaan haalt, zo is Elektronik Musik schatplichtig aan kraftwerk of hoor je in Control Your Body de echo’s van Nitzer Ebb, maar het blijft uiterst leuk om naar te luisteren en zelfs boeiend. Soms snoeiharde EBM zoals in Faster/Harder of New Sensation dat flirt met de new wave geluiden van Fad Gadget. Wereldschokkend? Neen, dat gaan we nooit beweren, wel lekker!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More