Home ReviewsAlbum Reviews GOODBYE METEOR – We Could Have Been Radiant (Dunk!)

GOODBYE METEOR – We Could Have Been Radiant (Dunk!)

by Patrick Bruneel

Goodbye Meteor is een postrockbandje uit de streek van Picardië dat er naar streeft om mens en natuur met elkaar te verenigen. Dat verklaart ongetwijfeld het slotstukje op hun debuut, Phosphènes, waarin een stem, in het Frans, een kleine anderhalve minuut aan het vertellen / preken slaat.

Het is niet erg hoor, ze doen er geen vlieg mee kwaad en voor de rest houden ze ook hun mond. Gelukkig maar want de sfeer die ze neerzetten met hun postrock in de lijn van Explosions In The Sky, Mono en This Will Destroy You kan geen gekweel verdragen.

Green Post-Rock noemen de Fransen het zelf. Epische, goed in elkaar stekende en boven de middelmaat uitstekende postrock die nooit buiten de lijntjes van het genre kleurt is onze versie van de feiten.

Ja hoor, het zit allemaal zeer goed in elkaar, verveelt geen seconde, gaat van zacht, intiem naar bombastisch en uitbundig maar nooit echt uit de bocht vliegend. Een beetje zoals veel van de betere bands in het genre.

Uiteraard wisten we al dat het genrekwaliteit zou zijn, alleen al door het label waarbij Goodbye Meteor zijn werk mag uitbrengen: het genrehuis van vertrouwen Dunk!

FACEBOOK / BANDCAMP / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More