Home ReviewsAlbum Reviews GLINTS- Burgundy  (PIAS)

GLINTS- Burgundy  (PIAS)

by Didier Becu

Van bepaalde bands wordt veel verwacht, de lat zelfs tamelijk hoog gelegd, en dat geldt zonder meer voor Glints. Wat opvalt als je deze tweede ep hoort, ook als je ze live aan het werk ziet, is dat dit geen groep is die zo nodig een hit wil scoren. Niet dat het niet mooi is meegenomen, maar bij Glints moet het plaatje volledig kloppen, songs die als puzzelstukjes samen de merkwaardige wereld van Jan Maarschalk Lemmens vormen.

Glints is een band, maar Lemmens is het kloppend hart en besteedt minstens even veel aandacht aan de teksten als aan de songs. Beïnvloedt door Kayne West die zijn liefde voor hiphop aanwakkerde, maar vooral ook door The Streets, gewoonweg omdat deze band perfect Lemmens’ liefde voor de Engelse taal verwoordt.

Lemmens wil van Glints een internationale band maken, en als je ziet met welke topmuzikanten hij zich omringd (Ferre Marnef van het ter ziele gegaan Soldier’s Heart is er één van), moet dit aardig lukken en is deze tweede ep een ideaal visitekaartje.

Voor de tweede keer dook Glints de studio in met Jergan Callebaut en Matthias Bervoets. Catalyst is onze uitgesproken favoriet op deze ep die zes tracks telt omdat je er perfect in kan horen waar Glints in staat toe is: intelligente funk-indie met allerlei stemvervormers. Burgundy is het werk van een band die zeer goed weet waarmee die bezig is. Je ziet ze af en toe eens op een podium, je leest er bitter weinig over, maar eens je de zes song hoort, snap je dat Glints gewoon op het juiste moment heeft gewacht om zijn verslavende pijl af te vuren, en die zit was ons betreft recht in de roos.

Een band die nu al gedoemd is om het buitenbeentje van de Belgische muziekscène te worden wegens dat tikkeltje net anders! Knap!

https://www.youtube.com/watch?v=9teB_Idjujo

https://www.youtube.com/watch?v=fQOcWWZ4-uY

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More