Home Belgisch COMPACT DISK DUMMIES Leuven, Het Depot (09/03/2017).

COMPACT DISK DUMMIES Leuven, Het Depot (09/03/2017).

by Didier Becu

Het is rood en groen, het zijn broers, en muzikaal vertegenwoordigen ze één van de beste live-acts van het land. Rara? Een vraag die niet meer is dan een onnozel weggevertje: Compact Disk Dummies! Op het podium moeten Lennert  en Janus Coorevits niets meer bewijzen . Amper de kaap van twintig voorbij, maar sinds de overwinning van de Rock Rally al vijf jaar met verve bewezen dat ze de meest energieke liveband uit België zijn.

Compact Disk Dummies

“Leuven, zijn jullie klaar voor een feestje?”, de eerste woorden die zanger Lennert door zijn micro schreeuwt. Een retorische vraag, Het Depot is uitverkocht en de fans verwachten van Compact Disk Dummies waar ze goed in zijn: alles geven!

De twee gaven een wat vermoeide indruk, maar the show must go on en vanaf opener Silver Souls gedroeg Lennert zich als het niet te temmen podiumbeest. Vlaanderen heeft zijn eigen Marc Bolan, en dan hebben we het niet eens over zijn krullenbol. De jonge kerel uit Desselgem staat geen seconde stil, vanaf de eerste tonen nodigt hij zijn fans uit voor handgeklap. Die gehoorzamen, natuurlijk doen ze dat…hoe kun je überhaupt stilstaan op dit elektropunkgeweld?

Het recept zit ook in de songs, want op ingenieuze wijze zorgen de twee ervoor dat hun nummers zowel een jong poppubliek als ervaren muziekrotten bereiken. Licht versus donker, de jaren 80 versus het geluid van nu en dat alles gecombineerd met vitaliteit.

Lennert is de dirigent, niet alleen op het moment als hij op het videoscherm de gemaskerde kindjes op afsluiter Remain In Light begeleidt, ook is hij meester van zijn publiek. Met de handjes zwaaien, op de hurk zitten en dan recht springen…goedkope trucs, maar ze werken wel! Zeker met een artiest die alles geeft, crowdsurfen tijdens Holy Love of de drums mishandelt op Girls Keep Drinking. En niet te vergeten dat Compact Disk Dummies een duo is: Lennert, het losgeslagen showbeest en Janus geniaal gecontroleerd achter de knopjes.
Neen voor doorgewinterde fans was dit optreden geen verrassing, gewoon een bevestiging dat die twee verdomd goed bezig zijn!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More