Home ReviewsAlbum Reviews GLENN JONES – Ready For The Good Times (Good Guys Music).

GLENN JONES – Ready For The Good Times (Good Guys Music).

by Patrick Van Hauwaert

Ready For The Good Times, is ondertussen de derde plaat van Glenn Jones, een artiest die muziek maken met de paplepel meekreeg. Zijn oudere broer Davy Jones (neen, niet David Bowie en ook niet de zanger van The Monkees) kennen we nog van het Texaanse punkrock collectief The Hickoidsen, en zorgde ervoor dat Glenn al op zesjarige leeftijd z’n eerste akkoorden leerde spelen op gitaar. In tegenstelling tot zijn broer, gaat Glenn niet de punkrock toer op maar zoekt hij zijn weg in de poprock en later in de Texaanse country. Ondertussen verkaste hij naar North Carolina waar hij dit derde album opnam met de crème de la crème van de lokale muziekscene.

(c) : Good Guys Music

Inhoudelijk gaat het alle kanten op, van immigratie over liefde naar simpele maar leuke deuntjes die je graag meezingt terwijl de radio aanstaat. Maar ook enkele autobiografische songs vonden hun weg naar de plaat. Ready For The Good Times is er zo eentje, het nummer gaat niet over uitgaan en feesten of zo maar over hoe Jones van z’n alcoholverslaving af is. Alles op dit album komt recht uit het hart en reflecteert Jones’ veelzijdige leven. Een leven dat hij maar al te graag wilt delen met ons via zijn muziek.  

Ready For The Good Times is een album dat het in de Verenigde Staten ongetwijfeld goed zal doen. Of we er hier in Vlaanderen ook warm voor zullen lopen is een andere vraag. Samen met een handvol liefhebbers van het genre kan deze jongen dit deze Ready For The Good Times wel appreciëren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More