Home ReviewsAlbum Reviews GELD – Currency // Castration (Relapse) 6

GELD – Currency // Castration (Relapse) 6

by Patrick Bruneel

Relapse zit weer helemaal op het interessante spoor, toch wat ons betreft. Hun neus voor het betere geweld staat opnieuw helemaal op punt. Recent vonden en tekenden ze Poison Ruin (Harvest) en nu is er ook het kwartet Geld dat onder hun vleugels mag streven naar wereld suprematie.

Of dat gaat lukken is een ander paar mouwen. Waar Poison Ruin makkelijk een breder publiek zou kunnen aanspreken, is Geld waarschijnlijk te extreem. Hardcorepunk met wat metalinvloeden is namelijk wat deze band uit Melbourne tegen onze tanden ramt.

Een intro en een outro niet meegeteld raast het kwartet door tien nummers die hun uitermate negatieve visie op de maatschappij ventileert. Geen tijd voor pauze, moshen van begin tot eind zal het zijn.

Met opwekkende songtitels als Hanging On A Rope en Cut You Down snappen we perfect dat de vier heren nood hebben om hun dreigende depressies in korte, gebalde nummers te gieten en op de wereld los te laten.

De band zoekt ook verder op zijn derde langspeler, na Perfect Texture (2018, Iron Lung) en Beyond The Floor (2020, Static Shock) naar een eigen plek binnen het hardcorewereldje. Het lukt de band alsmaar beter, zeker als er ook een knaller tussen zit als Secret Prison, waar de band de metalinvloeden op meesterlijke wijze verweeft met hun hardcorepunkroots.

Liefhebbers van doetjes als Extreme Noise Terror, Broken Bones of Full Of Hell weten meteen welke plaat ze deze week horen aan te schaffen. Wakker worden en zo.

Geld BandcampFacebookInstagramWebsite Relapse

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More