Home ReviewsAlbum Reviews GALINE – Lilith (Starman Records)

GALINE – Lilith (Starman Records)

by Bart Verlent

Na Galine’s fantastische debuutep Fabulae brachten Galine Kuyvenhoven en co nog de singles Riverflower en Gravity uit maar daarna werd het stil. Tot we begin dit jaar de nieuwe single Team te horen kregen, tevens de aankondiging van de tweede ep Lilith. De nieuwe ep werd opgenomen tijdens de covid-crisis samen met producer Daan Schepers (Eefje de Visser, Bazart). Samen gingen ze op zoek naar een nieuw geluid, dat zowel dansbaar, elektronisch als melancholisch en meerlagig is.

© Galine

Dromerige beats en vintage synth-geluiden gaan hand in hand met meeslepende pianopartijen en vioollijnen. Zo vertelt Galine op deze ep een bloedeerlijk verhaal waarin vrouwelijke thema’s en persoonlijke anekdotiek één en ondeelbaar zijn. Elk song van deze ep gaat over een welbepaalde vrouw. Zo vertrekt ze in Woman vanuit het verlies van haar tante, in Team beschrijft ze de concurrentie tussen zussen en vriendinnen en in Warm Water richt ze zich tot een jongere versie van zichzelf. Zo blijkt deze Lilith een wereld te construeren waarin vrouwelijkheid en coming-of-age centraal staan.

Als we deze nieuwe ep vergelijken met het debuut van Galine dan is ze er serieus op vooruit gegaan. Haar sound klinkt overtuigender en origineler dan voorheen, het poppy geluid klinkt intenser en komt steviger binnen. Vanaf de wondermooie opener Warm Water grijpt Galine ons bij ons nekvel. Ze laat pas los als de ep gedaan is.

Elke song bouwt mooi op met warme, indrukwekkende geluidslagen. Van haar stem waren we al van bij het begin van haar carrière onder de indruk en dat blijft zo. Ze zingt telkens weer met veel emotie en gevoel en brengt op die manier alles mooi bij elkaar.

Galine is sterk geëvolueerd, haar songs lijken meer inhoud te hebben en dat eigen geluid dat ze hier etaleert is gewoon prachtig. Dit is geen oppervlakkige pop, haar songs gaan veel verder dan de doorsnee electropop die we doorgaans voorgeschoteld krijgen. We kijken er al naar uit om deze pakkende songs live te horen.

Op 18 mei stelt Galine haar nieuwe ep voor in De Centrale in Gent.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More