Home ReviewsAlbum Reviews GALATI – Cold As A Februari Sky (Glacial Movements)

GALATI – Cold As A Februari Sky (Glacial Movements)

by Patrick Bruneel

Als het in mei nog dermate fris is ’s morgens, en sommige dagen niet alleen dan, en de verwarming nog niet kan worden uitgezet omdat vroeg in de ochtend de wekker afloopt en het geen goed begin is van de dag om met rillingen in huis rond te lopen alvorens aan de werk of op een andere manier ingevulde dag te beginnen, dan mag het zo koud zijn als de hemel in februari, aldus Roberto Galati, de maker van onderhavig schijfje.

Dat kan ook moeilijk anders, gezien het label Glacial Movements er een missie van heeft gemaakt om koude, kilheid, desolaatheid en verfrissende eenzaamheid tot kunst te verheffen en er artiesten voor warm te maken om werk te creëren dat expliciet binnen die visie past.

De Italiaanse multi-instrumentalist Galati is al meer dan een decennium actief en leverde een reeks albums af waarin de natuur een hoofdrol speelt. Titels als Alps, Gletscher en Godhavn spreken voor zich.

Het basisinstrument van Galati is zijn elektrische gitaar, aangevuld met bas, synthesizers en een viool. Vooral die laatste geeft extra textuur aan de melancholische drones die we te horen krijgen op Cold As A Februari Sky.

Inspiratie haalt Galati voornamelijk uit zijn wandelingen in het Karst Plateau, waar de dunne ijskoude lucht, de weidse kalksteenlandschappen, diepe grotten en zinkgaten voor voldoening zorgen. Moeder natuur bewonderen, er zijn gedachten in laten bezinken en wat hij hoort, ziet en denkt omzetten naar droney ambient is waarmee Galati zich bezighoudt.

Winters, dat wel, maar dat is dan ook de tijd waarin Galati zich het meest geroepen voelt om zijn lievelingsstreek al dan niet fysiek te exploreren. De reis waarop hij ons meeneemt is er eentje om lui wezend van te genieten, zoals het past bij een kouwelijke dag.

Glacial Movements: WebsiteBandcamp
Galati: FacebookBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More