Home ReviewsAlbum Reviews GAGI PETROVIC – Unfold Yourself (Moving Furniture)

GAGI PETROVIC – Unfold Yourself (Moving Furniture)

by Patrick Bruneel

De Nederlander Gagi Petrovic is een graag geziene gast bij Moving Furniture. Een split met Matthijs Kouw, twee solo-albums en eerder, op een ander label, een plaat met Zeno Van Den Broek, die eigenlijk net zo goed ook op hetzelfde label had kunnen uitkomen gezien het in dezelfde lijn ligt.

Dat is ambient vermengd met drones, glitch en experiment en hoe recenter het werk van Petrovic, hoe duidelijker het ook wordt dat hij verhalen wil vertellen, al is zijn muziek instrumentaal.

Unfold Yourself vertelt een heel persoonlijk verhaal. Het gaat over de strijd tegen een burn-out en hoe Petrovic traag maar gestaag zichzelf terugvond en opnieuw uitvond. Het gaat over zorg dragen voor de eigen mentale gezondheid en daar de nodige rust en tijd voor nemen zonder ooit op te geven.

Van Disrupt tot en naar Arise gaat het en dat is duidelijk te merken aan de klanken die onze oren strelen.

Waar het bij het begin van het album heel donker klinkt, spaarzaam ook meestal op een sporadische woede-uitbarsting na, duiken er stilaan lichtjes op. Klanken die hoop geven maar het is nog pril, stuikt nog wel eens in elkaar en wordt weer donker zwart. Naar het einde toe wordt het vrolijker, bijna dansbaar zelfs, met beats die de terugkeer van de mens Petrovic inluiden.

Gedaan met die burn-out en het zwartkijken, leven moeten we. Genieten zelfs. En dat laatste is ook wat we bij het beluisteren van dit groeiproces ervaren.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More