Home ReviewsAlbum Reviews FORNET – Anti-Tragedy (Sentimental)

FORNET – Anti-Tragedy (Sentimental)

by Pieter Walcarius

Fornet speelde een paar weken geleden nog bij onze noorderburen op het Grasnapolsky festival. Jammer genoeg één van de laatste festivals voor een hele tijd. Daar werden ze omschreven als een grote belofte voor de toekomst. Dat wisten wij natuurlijk al langer, en de heren uit Limburg bewijzen dat ook op hun nieuwe album Anti-Tragedy.

Met L.A. Balcony en The Great Carrier hadden we al kennisgemaakt. Het was een eerder aarzelende kennismaking die ons toch deed uitkijken naar meer. The Great Carrier is een minimalistisch nummer, een poëtische bloemlezing met experimentele geluiden. Een nummer dat toch wat tijd vraagt om de schoonheid en eenvoud ervan te ontdekken. Geef het echter een kans, het is een aanrader. L.A. Balcony ligt wat in het verlengde maar is muzikaal verfijnder, met lyrics die we als “hilarisch” en “geniaal” kunnen omschrijven.

Het album opent met Her Eyes Dropped (A Flower), een sterke track die een aanstekelijk deuntje afwisselt met meerdere tempowisselingen en een tekst die live stiekem zal meegezongen worden. Mantra?

Uitschieter op het album is Sinso dat ons van het begin tot het einde uitermate kan bekoren. Dit korte nummer heeft zeer veel potentieel om een underground hit te worden. Alhoewel de Fornet geen populaire muziek wilt maken, komt dit nummer toch wel dicht in de buurt.

Lick Your Television is spoken word met een drumbeat, baslijn en geheimzinnige synths. Afsluiter Two Is A Remote is echt een taaie brok om te omschrijven, een geluidscollage, dichtende kunst, hypnose, wie zal het zeggen.

Anti-Tragedy is een niet vanzelfsprekend album dat een paar luisterbeurten nodig heeft om tot ontplooiing te komen. Doorbijten is de boodschap en dat loont want er wachten enkele leuke ontdekkingen, poltergeist incluis.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More