Home ReviewsAlbum Reviews FORD’S FUZZ INFERNO – Fuzz Up Your Electric Chair, Baby! (Subunderground Casual Abductions)

FORD’S FUZZ INFERNO – Fuzz Up Your Electric Chair, Baby! (Subunderground Casual Abductions)

by Patrick Bruneel

Ondergesneeuwd was het, dit schijfje in een kartonneke, onder een berg nog te lezen / in te kijken tijdschriften en boeken. Gelukkig rommelen we zo nu en dan in die rondslingerende stapeltjes waar we maar niet aan toe komen wegens veel te weinig tijd. En daar was ie, het schijfje dat Hans F. Ford ons stuurde.

Na een resem singles die telkens meer dan het fuzzen waard waren, is er nu een cd die ze zelf als semi (on)officieel aankondigen en die ze gewoon live in de studio hebben opgenomen op 19 december 2023. Het vastleggen van het moment, de kracht van het live spelen en de energie van de band zo goed mogelijk proberen over te brengen, dat is het doel.

Net ervoor deed Ford’s Fuzz Inferno, eigenlijk een duo met naast Hans ook Patrick Delabie, een aantal concerten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dat was oorspronkelijk niet de bedoeling. Het duo bleef gewoon liever wat prullen en fuzzen in de studio.

Voor de concerten veranderde Delabie van schouder: geen drums meer maar achtergrondzang en gitaar, Hans op zang en gitaar, en een nobele onbekende die hen vergezelde op de toer en wie weet nu permanent deel gaat uitmaken van de band.

Door de concerten zitten de nummers die ze willen brengen, elf stuks gekozen uit de eerder verschenen singles, goed in de vingers. Opvallend is dat ze minder heftig en in your face klinken dan voorheen. De scherpe randjes lijken ze te zijn vergeten. Niet zo erg hoor, want het trio raast door de set (elf nummers in negentien minuten) en het gros van de op zich al behoorlijk memorabele liedjes blijft mooi overeind, met een nummer als Leisure Class Saturday of Eternal Circles Of Fuzz als hoogtepunt.

Lekker doorraggen en fuzzen. Het mag allemaal niet te lang duren. De aandachtsspanne van het basisduo is kort, een beetje zoals de onze als we niet goed hebben geslapen (zelden).

Ook leuk: wie digitaal luistert krijgt het album als één track, zonder de mogelijkheid om losse nummers te luisteren. Dwarsliggen en fuzzen, dat is het motto.

We zeiden het al eerder: ze mogen dringend ook eens een paar Belgische concerten doen, bij voorkeur met een net zo hectische line-up als ze hebben gepland voor deze zomer in Brittenland: een double met het fantastische Soccer Committee.

Btw: die mysterieuze onbekende is ‘gewoon’ Bootsie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More