Home ReviewsAlbum Reviews FIREFORCE – Rage Of War (Rock Of Angels Records)

FIREFORCE – Rage Of War (Rock Of Angels Records)

by Kurt Van Camp

“1000 bommen en granaten!”, zo zou Kapitein Haddock het gezegd hebben. Wij gaan er wel iets meer woorden aan vuilmaken. Al enkele weken dropten de heren van FireForce een venijnige granaat richting onze oren middels een videoclip. De drie clips vormden de voorhoede van hun nieuwste aanvalsplan dat als codenaam Rage Of War meekreeg. Gewapend met deze vierde langspeler bestormen de vier heren met hun combat metal het internationaal metal landschap. 

Deze obus is tevens hun eerste die nieuwe voorman Matt ‘Hawk’ bedient met de nodige vocale uithalen, maar die ook voor een spervuur aan solo’s zorgt. De plaat trapt af met het titelnummer en verraadt direct de tactiek: volle bak vooruit met bajonetscherpe riffs die onze Teutoonse vrienden van onder meer Primal Fear of de rednecks van Jag Panzer het zweet doen uitbreken.

Hierna volgen de drie uitgebrachte clips March Or Die, Ram It en Firepanzer. Drie tracks die zich in het hoofd vastbijten, wat ook van Running gezegd kan worden. Deze nummers zouden op live veldslagen weleens voor vuurwerk kunnen zorgen. Nu pas, met het voor de band atypische Forever In Time, wordt er even tijd genomen om de rookwolken te laten opstijgen. Eenmaal het zicht opgeklaard, bombardeert men de luisteraar nog plat met 108-118, Army of Ghosts en From Scout To Liberator.

Hierna zaait FireForce verwarring met cd-exclusieve en vinyl-exclusieve songs. Welke tactiek ze hiermee voeren is wat moeilijk te achterhalen, tenzij divide et impera. Wie wil nu niet die ontbrekende songs in zijn verzameling? En in deze tijden leveren fysieke verkopen mogelijks een mooi plekje op in één of andere lijst… wat dan weer zorg voor een grotere naamsbekendheid. Dat zou alvast een verdiende overwinning zijn. In elk geval, met deze Rage Of War heeft de band de juiste strategie gevonden, dit is toch wel hun beste oorverdovende aanval tot dusver. Hopelijk blijven de manschappen op post voor het volgende offensief. 

FireForce

FireForce Facebook

FireForce Instagram

FireForce YouTube

Rock Of Angels Records

Rock Of Angels Records Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More