Home Belgisch FÄR – Throw Them Out.

FÄR – Throw Them Out.

by Wout Meganck

Throw them out is de nieuwste track van het mysterieuze Fär. Fär is een duo bestaande uit An-Sofie De Meyer (zang) and Tim De Gieter (synths, beats, productie). Het duo is niet bekend bij het grote publiek, maar ze zijn niet aan hun proefstuk toe.

Al in 2015 verscheen een eerste ep. Hun muziek was initieel wat hapklaarder, meer richting van de trip hop maar ze evolueren stilaan naar minder platgetreden paden. De beats zijn harder en onconventioneler. Die eigenzinnige muzikale keuze leverde hen al voorprogramma’s op voor groepen die minder voor de hand liggen zoals Wiegedood en Amenra.

In Throw Them Out combineren ze pompende elektro beats met gevoelige zang. Alsof Beth Simmons (Portishead) en Mick Harris ( Scorn, Napalm Death) elkaar ten dans vragen. De elektro is hard zonder compromissen en de teksten zijn ondoorgrondelijk.

These are the days that it won’t go my way 
And I won’t pretend that I’m okay in the end 
You will never be what the gods made of me 
You will never be with your inactivity

Het artwork van deze en alle voorgaande covers is in stijlvol zwartwit, de enige tinten die van belang zijn in de wereld van Fär. De enige kritiek die we kunnen verzinnen is dat het nummer heel kort is, het zou voor ons veel langer mogen duren, gelukkig bestaat er zoiets als een repeatknop.

Deze eerste singel is de voorbode van de nieuwe ep Hypnosis die verschijnt op 24 april.

Op 10 april kan je het duo live meemaken in café Den Afsnis in Gent.

Facebook event

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More