Home ReviewsAlbum Reviews Fär – Hypnosis (Eigen Beheer).

Fär – Hypnosis (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Goed bewaarde geheimen. We hebben er in België wel meer dan één, en daar hoort Fär absoluut bij. Zonder dat er smeergeld in het spel zit, durven we gerust stellen dat de muziek van An-Sofie De Meyer en Tim De Gieter tot het beste behoort wat je vandaag de dag in dit klein landje kan vinden.
Een dikke twee jaar geleden bracht het duo op Consouling een eerste lp uit. Een die alle verwachtingen inloste, maar wel altijd onder de radar is gebleven. Maar eens komt de dag, hopen en geloven we. 

De muziek van Fär is dansbare elektronica, maar met een donker wave-tintje. Je wordt er niet echt vrolijk van, maar toch blijf je op die repeatknop duwen. Fär is nu eenmaal een band die net als Rumours begrijpt dat je tristesse kan omzetten in onweerstaanbare electropop.

Op de nieuwe ep Hypnosis (soms leggen titels zichzelf uit) gaan de twee rustig op hun elan verder en worden vijf songs aangeboden die door merg en been gaan. Een briljant samenspel van de weirde elektronica van Tim die soms de harsh en euro beats niet schuwt en de stem van An-Sofie die alle emoties weet te doorprikken. Vijf nieuwe Fär-songs, meer zou u in feite niet moeten weten om geprikkeld te raken…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More