Home ReviewsAlbum Reviews FAR FROM FURY OF MAN – I Can’t Hide (Eigen Beheer)

FAR FROM FURY OF MAN – I Can’t Hide (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Drie dagen ver in het nieuwe jaar en Far From Fury Of Man, het muzikale alter ego van Luikenaar Nicolas Profeta, tekent (waarschijnlijk) voor de eerste vaderlandse release van 2017. De eenmansband produceert iets dat blijft hangen tussen koortsige ambient, met enkele prog & gothic -toetsen, en redelijk strakke doom metal. Instrumenteel over de gehele lijn. Keys en gitaren vullen het klanklandschap.

Op het debuut I Can’t Hide’, acht nummers in totaal, wil Profeta zijn voornaamste invloeden (Type O Negative, Paradise Lost en Cradle Of Filth) niet verbergen en dat doet hij dan ook niet. De eenzaam opererende muzikant bewijst alleszins dat hij meer dan aardig kan gitaarspelen – Scars Aren’t Forever klinkt meer dan behoorlijk – al zijn een paar tracks veeleer ruwe schetsen van wat een goed nummer zou kunnen worden dan wel ‘volledig af’. Het moeizaam klinkende And You Will Close My Eyes, het voorlaatste nummer, is daar de beste illustratie van.

Vraag is dan ook of Profeta, voorheen actief in de metalband Bloodstream, niet beter tot zijn recht zou komen in een volledig bezette band. Met dit visitekaartje mag het geen moeite kosten om een aantal gelijkgestemde schurken te vinden om samen uit de bol te gaan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More