Home ReviewsAlbum Reviews EVERY STRANGER LOOKS LIKE YOU – I : Levensmoeheid (Eigen Beheer).

EVERY STRANGER LOOKS LIKE YOU – I : Levensmoeheid (Eigen Beheer).

by Luminous Dash

Synnecrosis (in het Nederlands is dat synnecrose) is een parasitaire relatie tussen twee levende organismen die resulteert in de dood van één van de twee. Het meest gekende voorbeeld is dat van de bij die een mens met haar angel steekt en nadien sterft. Niet dat wat je willen vervelen (of zo je wil interesse wekken) met een snugger biologieweetje dat we via Wikipedia hebben opgespoord, maar het is wel de titel van de eerste track uit de nieuwe Every Stranger Looks Like You.

Een titel en geluid dat meteen veel (om niet te zeggen alles) zegt over de opvolger van Bluest Shade Of Black, hun vorige plaat die werd uitgebracht op het Britse Dog Knights Productions, maar in eigen land onder de radar bleef.

Waarom weten we ook niet, aan de kwaliteit ervan zal het zeker niet liggen, getuige daarvan het succes en de schouderklopjes in het buitenland waar het wel lukt. Nu is er de opvolger met de alleszeggende titel : I: Levensmoeheid.

Een plaat met een bitter gevoel. Korte songs ook, vaak niet langer dan twee minuten en met een geluid dat je bot doorboort.

Love Bites gaat niet over vampiers, maar we over het gevoel dat je krijgt wanneer je je maag net niet uitkotst omdat je lichaam schreeuwt om liefde, maar het niet krijgt. Nu ja, het is onze interpretatie van deze geluidssalvo, maar we denken dat we juist zitten.

Net zoals we dat bij andere releases was, blijft het ook met deze plaat gissen tot welk hokje de muziek van dit trio behoort. Lawaai die voortkomt uit frustratie, zoveel is zeker, maar qua genres gaat het zo wat alle richtingen uit. En dat gaat van postmetal tot hardcore die aanvoelt als een vuist.

Decibels die voor zichzelf spreken, zoals de knoert die de YouTube-single Tying The Knot is. Twee minuten, meer heeft Every Stranger Looks Like You (wat houden we toch van die naam!) echt niet nodig om je knock out te slaan.

Moth toont meer het industrialkantje waar de band rond producer Tim De Gieter graag mee flirt, terwijl Bliss de duistere doomkant opgaat.

Het slechte nieuws is dat I:Levensmoeheid voorbij is voor je het weet, het goede nieuws is dat de buren geen tijd hebben om de bezem kapot te stampen, tenzij je de herhaaltoets induwt natuurlijk, en de kans is bij dit verslavend plaatje vrij groot.

I:Levensmoeheid wordt nu zaterdag (27 oktober) gratis en voor niets in de Gentse Kinky Star voorgesteld. We zouden eens het hoofd binnensteken!

Facebook
Vi.be
Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More