Home ReviewsAlbum Reviews EUT – Party Time (V2)

EUT – Party Time (V2)

by Bart Verlent

In 2016 was EUT een afstudeerproject van Megan de Klerk, Emiel de Nennie, Tessa Raadman, Jim Geurts en Sergio Escoda aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hun 90’s geïnspireerde songs sloegen aan zodat een boekingsagent die aanwezig was op de afstudeeravond ze in contact bracht met het platenlabel V2 die het vijftal onmiddellijk een contract aanbood.

© EUT

In 2018 verscheen hun debuutplaat Fool For The Vibes waar ze de aandacht mee trokken in het buitenland. Zo kregen ze een plaats op grote internationale festivals zoals het Engelse Great Escape Festival, het Franse Transmusicales, het Duitse Reeperbahn festival en onlangs stonden ze nog op het showcasefestival Eurosonic/Noorderslag. Momenteel is de interesse groter voor EUT in het buitenland dan in eigen land.

Deze langverwachte tweede plaat staat vol catchy, complexloze popsongs. Soms met een gevaarlijk randje maar nooit gaat dit vijftal over de veilige grens. Hoewel we invloeden horen van The Cardigans, Moloko en het avontuurlijke van Blur heeft EUT toch een sterk eigen geluid.

De nummers zijn gemaakt met oog voor detail zodat er in elke song wel een bijzondere twist zit. Dat kan een onverwachte break of spacey intro zijn maar evengoed een bijzonder arrangement. Alle songs klinken heel kleurrijk wat natuurlijk perfect aansluit bij de albumtitel.

De laagdrempelige popsongs van EUT zijn misschien wel de beste remedie tegen de coronablues. Voor iedereen die dezer dagen wat kleur wil in zijn leven is deze Party Time het perfecte medicijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More