Home ReviewsAlbum Reviews ENDLINGR – From the Molten Vaults (Consouling Sounds)

ENDLINGR – From the Molten Vaults (Consouling Sounds)

by Fabris Lemant

Bands die niet echt kleur bekennen en het beste van enkele genres samenbrengen, we hebben er een boon voor. Het Gentse Endlingr dweept op hun debuutplaat From the Molten Vaults met postrock, stoner en psychedelica maar iets doet ons vermoeden dat ze ook fijn volk als STUFF. en Nordmann weten te appreciëren.

Endlingr werd in 2017 opgericht door gitarist Jo de Geest (John Ghost) en bassiste Kris Auman (Ladakh). Ze kregen later het gezelschap van drummer Sylvester Vanborn (ja die van Wallace Vanborn).

Opener Rauchblau opent met stevig drumwerk maar kent met zijn rustpauzes en dreigende baslijnen een spannend verloop dat alle kanten opgaat. Net als bij een Scandinavische krimi loert de verrassing om de hoek en zijn onverwachte plotwendingen nooit veraf. De filmische, duistere sound wordt live aangevuld met een mooi visueel luik. Het is een belangrijk onderdeel van het concept waar de band voor staat.

Tweede track Ponzi Pyramids werd hier eerder al op lof onthaald. Ook hier haalt de band muzikaal de trekker niet over maar bouwt ze geduldig naar een langgerekt hoogtepunt. Muzikaal bevat dit nummer meer laagjes dan de doorsnee lasagne van bij de lokale traiteur. Slottrack Curtins jaagt ons niet de gordijnen in maar opent rustig met de nodige soundscapes en zou zo uit een film noir kunnen komen. Op deze lang uitgesponnen slottrack, worden voor een laatste keer alle psychedelische registers opengetrokken om daarna te landen in een veilige haven.

Vanborn, De Geest en Auman kennen hun muzikale pappenheimers en weten als geen ander dat bij instrumentale muziek, verveling vaak vlug om de hoek loert. Dit euvel werd handig omzeilt door na drie tracks de versterkers uit te pluggen.

Met From The Molten Vaults neemt Endlingr je mee op een spannende muzikale roadtrip. Het hobbelige parcours zal misschien niet voor iedereen weggelegd zijn maar de avonturiers onder ons zullen dit naar waarde weten te schatten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More