Home ReviewsAlbum Reviews ELEFANT & FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS – Tüüüt (9000 Records).

ELEFANT & FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS – Tüüüt (9000 Records).

by Luminous Dash

In afwachting op twee nieuwe langspelers slaan Elefant en Future Old People Are Wizards de handen in elkaar om ons eraan te herinneren dat ‘alle gekheid op een stokje’  de enige manier is om een beschrijving uit onze duim te zuigen.

De eerste helft van Tüüüt wordt verzorgd door de innerlijke psychoot in Elefant en resulteert in een zowel neurotische als beklijvende ervaring wanneer Fungus In Five Flavours binnenvalt, waarop Mashika dreigend overloopt naar een groezelig complot dat in Weißer Elefant volledig ontploft. Op dat moment neemt Future Old People Are Wizards geleidelijk aan over, maar niet zonder dat Elefant het roer nog heel even overneemt in een herwerkte Man With Bricks. 10 Canaries blaast vervolgens alle ‘sanity’ uit onze geest weg, waarop Yeah Yeah Whatever het gekkenhuis compleet maakt. Denk aan Brad Pitt’s legendarische rol als Jeffrey Goines in Twelve Monkeys. Maar dan nóg gekker. Straf werk, maar of het goed is voor onze geestesgezondheid?

Tüüüt komt uit op limited edition 10” vinyl.

Facebook Elefant
Facebook Future Old People Are Wizards
9000 Records

Mattias Bex

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More