Home ReviewsAlbum Reviews EL YUNQUE – Boxes (Eigen Beheer)

EL YUNQUE – Boxes (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

El Yunque is een experimentele noiserockband, met een stevige livereputatie, gekruid met de nodige dosis humor en absurditeit.

Bij hun tweede album Boxes is dit niet anders. Onze Limburgse vrienden houden van een avontuur. Wij ook.

Boxes handelt naar eigen zeggen, over gepensioneerde NBA-spelers, vogels en poema’s… kortom prettig gestoord, maar verwacht geen kindvriendelijk slaapwel-verhaaltje. Boxes werpt je van de ene hoek van de kamer naar het terras, en terug, om dan te eindigen op zolder kijkend naar de vallende sterren, hopend dat er ééntje in de tuin bij de overburen valt.

Boxes is het perfecte medicijn voor de plezant verwarde ziel. Van ingetogen (Tired…) naar complex, van repetitief (Boxes) naar verschroeiend (Nafi), van strak naar glooiend (Cinder), en vice versa. Variatie troef, sterk gespeeld en met volle overgave. Dit smaakt naar meer.

Ik had het genoegen hun 2 jaar terug uit te nodigen in cinéPalace en dat hadden we geweten. Nu jij nog. Voor de liefhebbers van Birthday Party, Nomeansno, Cows en andere rockende lawaaimakers met verstand. Boxes werd in eigen beheer opgenomen, geproducet en (top!) gemixt.

WIM CHRISTIAENS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More