Home ReviewsAlbum Reviews ED NOLBED – Boat Tourism Noise Pollution (Eigen Beheer)

ED NOLBED – Boat Tourism Noise Pollution (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

De ongein die gepaard gaat met de covid-crisis inspireert Ed Nolbed, lo-fi emanatie van muzikaal duizendpoot Jurgen De Blonde (Köhn, De Portables…) geenszins tot passiviteit. In de voorbije maanden ging de Gentse muzikant/producer met de grove borstel door zijn omvangrijke archief. Dat resulteerde, eens te meer, in een merkwaardige selectie van demo’s en soms krakkemikkig klinkende no budget opnames die hun plaats kregen op een nieuw album.

Eens te meer want Boat Toursim Noise Pollution, is al de tweede bits-and-pieces- release van dit jaar na You Is Here dat in maart verscheen. Net als bij de voorganger is ook op de nieuwe langspeler de samenhang ver zoek. Niet verwonderlijk want opgenomen in een tijdspanne van vijf jaar op verschillende locaties. Met de inspiratie en de middelen van het moment.

Een bont allegaartje is het logische resultaat. Van akoestisch-in-de-woonkamer (met de kinderen op de achtergrond) over absurde spielereien en folky niemendalletjes tot moedwillig gemutileerde noise uitbarstingen die de buren geheid de kast opjagen.

En daar hebben we met veel plezier en verwondering naar geluisterd. Vooral dan naar de wazige noise die zich aandient in The Office en in When. Twee uitzinnig krakende embryo’s van geweldige songs die de herinnering aan Sparklehorse levendig houden.

Minder noisy maar net zo goed de moeite: de eenzaam klinkende piano in It’s Time To Face The Music en het verrassende Progenya waarin een old-school drummachine een innemende melodie op sleeptouw neemt.

Boat Tourism Noise Pollution, de titel verwijst naar een stilaan legendarische affiche van een malcontente Gentenaar (met adres aan de drukbevaren Leie), is – download only – te koop voor de spotprijs van 5€ via Bandcamp. Euh, kuupe!

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More