Home ReviewsAlbum Reviews DRUM DRUM DANCE DANCE, All The Good Things End (Eigen beheer)

DRUM DRUM DANCE DANCE, All The Good Things End (Eigen beheer)

by Wouter De Sutter

Drum Drum Dance Dance, vanop veilige afstand klinkt dat als de naam van een jolig techno-collectief maar schijn bedriegt. Zoals vaker. Onder deze 4 D’s gaat een (jolig) Antwerps kwartet schuil dat meer op heeft met punkrock, van de zachtaardig-melodieuze soort weliswaar, en meanderende indierock in de stijl van The War On Drugs. Geen  beats en bleeps. Wel een oerklassieke rock-bezetting die de perfecte rocktune probeert te bedenken en verder weinig tralala.

Zo ook op hun nagelnieuwe 6 track ep All The Good Things (End), uitgegeven in eigen beheer. Een betekenisvolle titel want deze release vormt meteen ook het laatste wapenfeit na vijf jaar jakkeren in en rond de windmolen die ze ombouwden tot studio.

(c) 2020, Drum Drum Dance Dance

In die periode slaagde de band rond Michael Tubex er een aantal keer in om op de radar te komen, o.m. als onderdeel van De Nieuwe Lichting in 2017. De humor en het aanstekelijke enthousiasme van de band bleken geen extra troef om een groot publiek aan te boren.

(c) 2020, Drum Drum Dance Dance

De (laatste) single Falling Down en Summer Vibes openen de zwanezang die best catchy mag heten over de gehele lijn. Zes nummers en ruim 20 minuten lang. Catchy maar de vraag is hoe dit geklonken had met een ervaren schurk van een producer achter de knoppen. Dat zullen we dus nooit te weten komen.
 
“Het is fijn om afscheid te nemen met nieuw werk. Zo voelt het toch als een afgerond geheel. De cirkel is rond.” laat de band weten in een ultieme persmededeling. Tijd voor andere dingen dus. Wat dat precies zal inhouden is vooralsnog onbekend maar lees je (hopelijk) spoedig hier.

DDDD Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More