Home ReviewsAlbum Reviews DJANGO DJANGO – Glowing In The Dark (Because Music/Caroline Benelux)

DJANGO DJANGO – Glowing In The Dark (Because Music/Caroline Benelux)

by Bart Verlent

Al sinds 2012 maken de Schotten van Django Django avontuurlijke psychedelische poprock. Met hun eerste album kregen ze heel veel aandacht dankzij de sublieme single Default. Op elk album dat volgde gingen deze kerels uit Edinburgh steeds hun eigen weg waardoor de grote interesse in de band stilaan verminderde. Ook al waren de album Born Under Saturn en Marble Skies topplaten. In 2018 zagen we de band in de Brusselse Ancienne Belgique Marble Skies voorstellen voor een zaal die nog niet half gevuld was… De afwezigen hadden ongelijk want Django Django gaf een sublieme show.

© Django Django

Op het vierde Django Django album Glowing In The Dark blijft de band koppig verder hun avontuurlijk pad bewandelen. Alhoewel dat we toch meer pure pop onder de verschillende lagen psychedelica horen. Zeker op Waking Up dat een samenwerking is met Charlotte Gainsbourg. We mogen trouwens zeggen dat dit een “match made in heaven” is. Het is één van de sterkste songs op het album. Eigenlijk past het nummer meer in oeuvre van Gainsbourg dan dat van Django Django.

Ook de single Free From Gravity is naar de normen van Django Django meer een popsong dan hun vorige werk. Maar de band blijft trouw hun eigen weg vervolgen. Voor hen geen hippe Britpop, postpunk of electro invloeden. Wel eigenzinnige Django Django-indierock.

De krautrock invloeden die bij Born Under Saturn aanwezig waren, zijn op dit album weer verdwenen. Ook de scherpe randjes zijn wat weg. We krijgen knappe samenzang, die wat weg heeft van de Beach Boys in hun jonge jaren, en een gezonde dosis psychedelica.

Of Django Django met deze Glowing In The Dark nieuwe zieltjes gaat winnen dat betwijfelen we. Maar het viertal heeft toch weer een ijzersterke plaat afgeleverd met dertien zalige songs.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More