Home ReviewsAlbum Reviews DINO AND THE CHICKS  – Still Live (Heaven Hotel/Sonic Rendez-Vous)

DINO AND THE CHICKS  – Still Live (Heaven Hotel/Sonic Rendez-Vous)

by Kris Verdonck

“THE NEW SENSATION IN POST GARAGE FEEL BAD PARTY MUSIC”. Zo kondigt label Heaven Hotel Dino And The Chicks aan. Still Live noemt de plaat, en op de hoes staat een vaas met bloemen op z’n Van Goghs.

Er zijn vier Dino’s in de groep. Op de bijhorende foto in de bio dragen ze allen een masker. Dino I,II, III en IV noemen ze zich gemakkelijkheidshalve. Het zijn allemaal ex-en van andere groepen, beweert Heaven Hotel. Eén Dino is ex-Front 242. Een andere is dan weer ex-The Ex. Tot daar de bijgevoegde bio.

De muziek van Dino And The Chicks klinkt als een surrealistische post-alles blendermix. Vocoders, distortions en andere effectenbakjes worden gretig bovengehaald om stem, gitaar, bas en drum te verstoren en te bewerken. De nummers worden aangekondigd door de Opperdino, een beetje zoals de Central Scrutinizer Joe’s Garage aan elkaar praatte. 

Still Live staat vol verrassingen. Zoals een cover van het 80’s anthem In The Air tonight. Rustig gezongen door de Opperdino en uitgeleid met een waanzinnige gitaarsolo. Ideaal voor een alternatieve nachtradio-uitzending. Nog meer 80’s plezier is er met het tussendoortje Sitcom Tune, dat jawel doet denken aan de begintunes van inmiddels vergeelde en belegen tv-reeksen genre Family Ties.

Je kan Dino And The Chicks live aan het werk zien op:

15/04 – 4AD, Diksmuide
19/04 – Cactus, Brugge
21/04 – Cultuurkapel De Schaduw, Ardooie
28/04 – Djingel Djangel, Antwerpen
02/06 – Arsenaal, Mechelen
13/9 – De Hoogmis, Edegem

Still Live is binnenkort verkrijgbaar op de concerten, in de betere platenwinkel of via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More