Home ReviewsAlbum Reviews DENNIS E O CAO DA MEIA-NOITE – Id, Ego, Superego e Outras Prcarias (Paranoia Musique Releases)

DENNIS E O CAO DA MEIA-NOITE – Id, Ego, Superego e Outras Prcarias (Paranoia Musique Releases)

by Bart Verlent

Dennis & O Cão Da Meia-Noite is het nieuw project van de Braziliaanse postpunklegende Dennis Menteiro, die een verleden heeft bij onder andere 1983, Days Are Nights, As Cinzas do Tempo… Met dit nieuwe project is het voor Dennis de bedoeling om 70’s en 80’s postpunkelementen samen te laten smelten met 90’s shoegaze.

Op alle dertien songs van deze plaat horen we een rommelige collage van gothic, shoegaze en post-punk die niet altijd kan boeien. Het is ook zo dat Dennis nu niet de beste zanger is en dat zijn Portugese teksten echt niet zo geweldig tot zijn recht komen in de geluidsbrij die zijn band produceert. Langs de andere kant klinkt het ook redelijk gedateerd met (valse) gitaren, echo, retro-drumcomputer en synthklanken.

In eigen land mag Dennis Menteiro met Dennis & O Cão Da Meia-Noite veel indruk maken maar we vrezen dat het buitenland niet zal vallen voor dit album vol probeersels die tot niks uitdraaien.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More