Home nieuws Causenation breidt uit met Herrnia

Causenation breidt uit met Herrnia

by Nel Mertens

Vain Sacrosanct en Van Der Goes namen een derde bandlid bij de hand voor hun EBM-band Causenation. Jonas Cornelissen was al enkele maanden achter de coulissen actief aan de slag bij Causenation, maar die samenwerking werd tot nu nog even stil gehouden.

Cornelissen, die we kennen als Herrnia, is het derde officiële lid van de band vanaf nu. Herrnia gaat uiteraard ook met zijn eigen project verder. Met zijn  eigenzinnig elektronische project liet hij reeds enkele knappe tracks op de wereld los en verschijnt zijn debuut Takkewereld binnenkort ook op vinyl.

Ivan Heyligen a.k.a. Vain Sacrosanct licht toe hoe Jonas bij de band terecht kwam: “Ik leerde Jonas kennen via een Facebookgroep over vintage synthesizers en we geraakten al snel aan de praat via Messenger. Toen hij me vertelde dat hij ook drummer is, stelde ik hem voor of hij niet eens wou proberen drummen op een van onze nummers. Al snel resulteerde dit in het doorsturen van verschillende nieuwe tracks die in de maak zijn voor het 2de Causenation-album en voor we het wisten zaten we met z’n drieën bijeen in de studio. De ‘klik’ was er vrijwel onmiddellijk. Niet alleen op muzikaal maar ook op filosofisch vlak.”

Jonas is niet alleen drummer, maar ook fervent toetsenman die aardig wat synths in zijn studio staan heeft, wat wellicht ook zal zorgen voor een breder klankenpallet voor Causenation. Wij zijn alvast benieuwd naar die nieuwe Causenation-sound.

Je kan Causenation live aan het werk zien op 16 oktober in De Wommel in Wommelgem, als opener voor Enzo Kreft op het Belgian Electro Is Not Dead-festival.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More