Home Belgisch DE RAND – Art Deco (Eigen beheer).

DE RAND – Art Deco (Eigen beheer).

by Nel Mertens

Opgepast, want de mannen van De Rand komen deze keer harder dan je denkt… Ze spuwen rappend evenveel lovende woorden als dat ze de pijnpunten van de stad Brussel bezingen in hun nieuwe single Art Deco.

Met dit hiphopnummer beschrijven MF Rouge (die ook voor de beats zorgt), Mac Mulla en King Samo hun thuisstad met ruw poëtische teksten. Met meer klasse dan art deco ‘klappen’ ze over de kunstige romantiek in Brussel met zijn Victor Hugo, de belle epoque en avant-garde, terwijl ze dit in schril contrast durven zetten met de ridiculiserende, vaak denigrerende kuddetaal van de straat. Het mooie toeristische plaatje tegenover de harde underground.

In een koel, minimalistisch klankenkader zetten de heren een sterk nummer neer, dat onze schouders, armen en teentoppen doen meebewegen. “Niemand wil u horen rappen, zelfs uw knappe moeder niet ?!” Het is wel duidelijk dat De Rand er niet voor terugschrikt om de gemoederen in brand te steken en de Brusselse Cupido het te laten opnemen tegen de Brusselse Lucifer!

Art Deco verschijnt op hun tweede album R0 dat begin september uitgebracht wordt.

Op 28 juni kan je De Rand live aan het werk zien in Club Paviljoen in Veurne.

Facebook Instagram / Spotify / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More