Home ReviewsAlbum Reviews DE MARION – Down The Road Of Mainstream I Saw You, Canzone (Noja Recordings).

DE MARION – Down The Road Of Mainstream I Saw You, Canzone (Noja Recordings).

by Didier Becu

Ons tijdelijk bestaan op deze aardbol is op te vullen naargelang je eigen zin. Voor de ene is het equivalent van gelukkig zijn niet meer dan getooid met vederen op de hoed rond te paraderen in één of andere carnavalstoet, terwijl andere zielen het jolijt van de kamer opzoeken en omringd door allerlei muzikale apparatuur songs schrijven om de weltschmerz van zich af te duwen.

Het moge duidelijk zijn dat je de Italiaanse Dario Serra in dat eenzame kamertje aantreft. Gitarist bij Suzanne’Silver (we hadden er ook nog nooit van gehoord), maar in zijn uppie is dat onder het pseudoniem van De Marion. Sinds kinderjaren tovert deze muzikant uit Syracuse allerlei muziekjes uit zijn mouwen, maar op cd-vlak is dat beperkt gebleven tot drie.

Down The Road Of Mainstream I Saw You, Canzone is de laatste in het rijtje en uitgebracht op Noja Recordings. Tegenwoordig is alles fake (je weet wie daar verantwoordelijk voor is), en dat geldt ook voor dit label. Simpelweg een geintje van één van de leden van Suzanne’Silver, meer niet…

Dario Serra is een grote fan van Syd Barrett, en dat hoor je. Niet dat hij ook maar aan de enkels komt van het genie, maar net als de verloren zoon van de lo-fi folk tokkelt Serra ook allerlei eenvoudige liedjes uit zijn gitaar waar tamelijk goed is over nagedacht. Alles rammelt aan deze opname, soms denk je dat het simpelweg in de keuken is opgenomen, maar dat is eigen aan lo-fi en daarom ook een plaatje voor gevorderden in deze stijl. Een plaat ook met variaties, soms pure experiment tot prachtige liefdesliedjes die het spiegelschrift lijken van Elliot Smith-treurwilgjes. De Marion valt geen enkele keer op door anders te zijn dan zijn voorbeelden, maar het is en blijft mooi.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More