Home Belgisch DE HAVILLAND – No More Tenderness (Eigen Beheer).

DE HAVILLAND – No More Tenderness (Eigen Beheer).

by Didier Becu

De Havilland werd drie jaar geleden opgericht, en de groep rond zangeres Nathalie Van den Meutter wordt meer dan eens genoemd als men het over bandjes heeft die je in het oog dient te houden.

De iewat vreemde naam is gebaseerd op die van de 102-jarige (!) actrice Olivia De Havilland omdat zij met haar hoge leeftijd een brug slaat in de tijd, en niet onderhevig is aan trends. En zo ziet men ook de teksten die geschreven zijn door Rudolf Hecke, alsook de muziek.

No More Tenderness is de vierde De Havilland-single, en is alweer geproducet door Simon Casier van Zimmerman en Balthazar met wie ze aan een eerste album werken, en ergens in het begin van 2019 in de winkel zou moeten liggen.

Net als bij de vorige songs komt de focus zwaar op de stem van Nathalie te liggen, maar toch hoor je ook dat De Havilland een band is die muzikaal verschillende wegen zal en kan inslaan. Het blijft altijd bitterzoet, van De Havilland verwachten we dan ook geen noise, maar No More Tenderness verschilt toch sterk van de voorganger You (Little Words).

Op No More Tenderness horen we een Phil Spector-achtige sound die de muziek van De Havilland een andere dimensie toont. Aftellen naar 2019 is dan ook de boodschap.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More