Home ReviewsAlbum Reviews DE CORRECTIES – Dingen Die Blijven (Eigen Beheer)

DE CORRECTIES – Dingen Die Blijven (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

We hebben het er op deze pagina’s al vaker over gehad, Belgische bands die na lang zwoegen en vol trots een album op de markt brengen dat vervolgens nauwelijks aandacht krijgt. Neen, we geloven echt niet dat er duistere krachten aan het werk zijn die sommige bands willen boycotten. Soms heb je nu eenmaal gewoon pech.

© Hugo Van Beveren

Zo brachten De Correcties in 2018 Dingen Die Bijven uit. Een ep met Nederlandstalige nummers over “het leven”, “de liefde” en andere grote thema’s. Vijf zachte liedjes waarin we de ene keer echo’s van Miek en Roel horen (Over Verdriet), een andere keer het timbre van Kris De Bruyne (Zwaartekracht). We menen af en toe tekstueel zelfs een snuifje Guido Belcanto te ontwaren, gelukkig zonder de bijhorende pathetiek. De Correcties slagen er trouwens wonderwel in om weg te blijven van de clichés van de smartlap.

Het geluid van de band wordt in belangrijke mate bepaald door de herkenbare stem van Daan Ceulemans. Hij wordt ondersteund door Lieven Leemans (gitaar, piano), Erik Verheyden (bas), Pieter Van der Gooten (drums), Steve Ceulemans (gitaar) en Annick de Meyer (gastzang Over VerdrietDingen Die Blijven). Samen maken ze warme, contemplatieve nummers over de condition humaine. Kleine taferelen over grote thema’s. Pijnlijk herkenbaar soms, altijd een beetje tragisch en zeker en vast het beluisteren waard.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More