Home ReviewsAlbum Reviews CUIR – Album

CUIR – Album

by Bert Geurts

Het solo-project CUIR van de Franse punker Doug, ook bekend als zanger bij Sordid Ship en Coupe Gorge, bewijst dat er ook in het Bretoense Lorient een levendige scene is die lak heeft aan de hedendaagse maatschappij.

Op zijn debuutplaat wil hij zijn liefde voor synthpunk botvieren. Dat wordt in het instrumentale openingsnummer Maniac met een strakke, no-nonsense sound alleszins bevestigd. Ook in de eerste single Dégâts krijgen we dit, zei subtiel, te horen.

De volgende drie nummers Blouson Noir, Cagoule Rose en Schlag schudden ons helemaal wakker door de rechttoe rechtaan beukende oi-punk waarbij we boos en mee schuddend de Franse boodschap van de zanger ‘schijnbaar’ totaal begrijpen.

Zoals het eigenlijk hoort op een goede punkplaat, willen we bij Cut Cut en Skilfek lekker meezingen met het refrein en herkennen we in de single Dégats en Les Restes De La Veille de ietwat bravere punkrock die de nog-groen-achter-de-oren muziekontdekker over de streep moet trekken.

Al bij al zijn de synths op dit voornamelijk “straight to the bone” oi-punk album eerder op de achtergrond te horen, maar dat doet er zeker niets af om ons met een verzadigend “fuck-off”-gevoel achter te laten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More