Home ReviewsAlbum Reviews COME HANG – Come Hang (Eigen Beheer)

COME HANG – Come Hang (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Eventjes dachten we dat we naar het verkeerde album aan het luisteren waren toen we de eerste tonen van Bonjour, Bienvenue, de opener van Come Hang hoorden. Euhm, zijn we nu naar SCHNTZL aan het luisteren? Toch snel even gecheckt. Nope, Come Hang dus. Met Hendrik Lasure in de rangen was de link echter snel gelegd!

Come Hang verscheen eind 2019 op vinyl en werd recent, mede door de virale realiteit, ook elektronisch uitgebracht via Bandcamp. Come Hang is een project van Willem Malfliet die een aantal muzikale vrienden uitnodigde om samen met hem rond te hangen in de VOLTA studio in Brussel. Samen met Benjamin Hermans, Klaas De Somer, Maya Mertens, David Idrisov, Lukas Somers, Michiel Renson en Hendrik Lasure kwam aldus Come Hang tot stand.

Sommige nummers vormden zich op een organische, spontane manier. Andere sessies leidden dan weer tot knipsels en soundbites waar Malfliet achteraf mee aan de slag ging. Het resultaat zijn negen eigenwijze nummers die laveren tussen experimenteel, noise, avant-garde en blues soms overgoten met een scheut freejazz. Elk nummer heeft een eigen karakter en vibe maar toch vormt het album een samenhangend geheel. Een aanrader voor wie niet bang is van een beetje experiment.

Je kan het album digitaal of analoog kopen via de Bandcamp pagina van Come Hang.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More