Home ReviewsAlbum Reviews COELY – Different Waters (Universal Music)

COELY – Different Waters (Universal Music)

by Didier Becu

Muziek en verliefd worden, het ligt niet zo heel ver uit elkaar. Iets wat we vorig jaar merkten op Play Festival in de Muziekodroom. De naam Coely klonk me wel bekend in de oren, vooral omdat deze jongedame op Studio Brussel de nieuwe hype was. Nu ja, hypes kunnen me gestolen worden, maar wat ik toen zag liet me toch met open mond achter. Een natuurtalent, dat is wel het minste wat je van deze Antwerpse zangeres kan zeggen, en dus werd het uitkijken naar haar debuut Different Waters.

Het is jammer genoeg reeds meer gezegd, maar doordat een vodje papier in het reisdossier ontbrak, kon Coely de Amerikanen op SXSW er niet van overtuigen dat weldra België voor haar te klein zal zijn. Ze is er ondertussen wel al bovenop, ze weet dat het haar sowieso wel zal lukken, gewoon omdat ze er het talent voor heeft, zeker met een debuut als deze!

Coely is pop, maar meer dan pop alleen. Een hypertalent waarmee je alle kanten uitkan, een plaat die zo gevarieerd is dat de Antwerpse je iedere seconde naar een andere muzikale (dans)dimensie stuurt. En vooral een popplaat die uiterst verslavend werkt.

En er is natuurlijk de stem van Coely, eentje die met de allergrootsten kan wedijveren (en dan bedoelen we echt dames als Lauryn Hill of Neneh Cherry). Coely weet echter dat goede muziek meer moet zijn dan alleen maar een stem. Het duurde bijna vier jaar vooraleer haar debuut in de winkels lag, maar over iedere muzikale noot op Different Waters is duidelijk goed nagedacht.

Uiteraard ken je al de fantastische singles My Tomorrow (een song die iedere zichzelf respecterende popliefhebber inmiddels van voren naar achteren kan meebrullen) of het nog betere Don’t Care met DVTCH Norris. En eigenlijk geldt dat voor alle songs op deze plaat, dit is dansmuziek  zoals het hoort en vooral, gebracht door een immens talent! Popparel van het jaar!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More