Home ReviewsAlbum Reviews COCAINE PISS – PIÑACOLALOVE

COCAINE PISS – PIÑACOLALOVE

by Luminous Dash

Een simpele control + F op Luminous Dash toont u snel dat het team hier fan is van Cocaine Piss. We zullen de punkers uit Liège dan ook gewoon niet meer voorstellen aan u, maar het meteen over hun nieuwe ep Piñacolalove hebben. Wees gewaarschuwd: er komt nu een hoopje vinylnerdspraak aan: een 220 gram limited edition picture disc uitgebracht op Hypertension Records. Zoals Cocaine Piss het ons geleerd heeft, beloof ik het onder één minuut te houden.

Deze plaat mag dan wel vernoemd zijn naar de Piña Colada, het voelt eerder als een shot tequila. Punchy, hard op de maag, niet goed voor uw evenwichtsorgaan en het maakt de wereld rondom u lichtjes draaglijker. Aurélie Poppins ken je vast als die dolgedraaide marionettenpop op een podium (en soms ervoor, en soms eronder, en soms weet je gewoon niet waar), maar haar songteksten verdienen zeker evenveel applaus.

Treehouse is een ode aan alle rebel girls out there die het niet volgens de regels spelen, Pinacolalove is een verdomd geil punknummer, in Candy krijgt porno een mierzoete laag en Inner Unicorn draagt ons allen op om samen een “kingdom of glitter” te bouwen where we bury all that crap. Mocht Aurélie Poppins een Harry Potter-personage zijn, dan had haar Patronus de vorm van een glitterige eenhoorn. Eentje die Dementors verslaat door ze onder tafel te drinken.

Vervolgens krijgen we een aantal covers uit hun debuutalbum The Dancer voorgeschoteld. Het electro-duo Onmens maakte hun eigen versie van Ugly Face On, eentje die doet vermoeden dat ze die fles tequila van Cocaine Piss hebben gepikt, er vervolgens nog wat whisky hebben bijgegoten en nog steeds op de dansvloer staan nadat Modale Jan al naar zijn werk is vertrokken.

Lord Hicks maakte dan weer een strip-down versie van Happiness en is waarschijnlijk de eerste man die ooit in een posh accent op een ukelele een song over masturbatie bracht (het werkt, gek genoeg).

Tommy La Menace kreeg op zijn beurt Sex Weirdos te verwerken en gaf het zowaar een countrytwist. Wat bewijst dat Cocaine Piss geen gimmick-band is, maar verdomd goeie songs schrijft en ook op plaat hun duveltje-in-een-doosje-reputatie in stand houdt.

LINDSI DENDAUW

Facebook

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More