Home ReviewsAlbum Reviews BULLDOZER AND THE MACHINE GUNS, Ballads In Drop C (Eigen Beheer).

BULLDOZER AND THE MACHINE GUNS, Ballads In Drop C (Eigen Beheer).

by Wouter De Sutter

Qua verpletterende bandnaam komt waarschijnlijk niets of niemand in de buurt van de Brusselse stoner band Bulldozer And The Machine Guns. Vraag is wat de zoveelste stoner band nog kan toevoegen aan het genre. Onverzadigd is die niche allerminst, zelfs in Belgenland.

Verzadigd marktsegment of niet, enkele dagen geleden maakte het baardige trio zijn plaatdebuut met Ballads In Drop C. Een 5 track ep, uitgegeven in eigen beheer, gestoken in een grofkorrelige hoes met veel grijswaarden.  

Wat er op de schijf staat is, zoals de bandnaam al suggereert, van hoog pletwals-niveau. Stevige wall of sound. Stevig maar ook afgemeten en angstwekkend netjes uitgevoerd binnen de retestrakke krijtlijnen van de stijlfiguur. Textbook desert rock XL. Perfect uitgevoerd maar tegelijk niets nieuw onder de hevig brandende zon. En al helemaal niets om overdreven opgewonden van te worden. Tenzij je tuk bent op voorspelbaarheid.

Zanger van dienst John Nowé is zo te horen van Francofone kunne. Niets op tegen uiteraard maar zelfs kwistig gebruik van delay en reverb kunnen zijn franglais-vocals niet verhullen. Een concurrentieel voordeel kan je dat maar moeilijk noemen. No way. En als je er op begint te letten is het al helemaal geen pretje. Met The Cage, een langgerekte freak-out, gaat de deur na een half uur jakkeren dicht. Heropenen gaan we voorlopig niet doen.

Bulldozer & The Machine Guns is:
– John Nowé : Voice/Guitar
– Thomas Maisin : Bass
– Gregory Bourguignon : Drum

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More