Home Belgisch BRIHANG – Oelala (Fake Records).

BRIHANG – Oelala (Fake Records).

by Sigi

Het gaat plots snel voor Boudy Verleye, bij het grote publiek beter bekend als Brihang. Steentje, zijn eerste single van zijn binnenkort te verschijnen nieuw album Casco, kreeg de nodige airplay en werd gesmaakt, zijn optreden op Pukkelpop kreeg alleen maar lovende recensies en alle najaarshows zijn intussen uitverkocht. Ondertussen loopt ook de voorverkoop voor de lenteshows als een trein. En nu laat hij als tweede single Oelala op de mensheid los.

En ook deze belooft een schot in de roos te worden. Alle typische Brihang-elementen zijn aanwezig. De beats zijn on top, met de eigenzinnige soundesthetiek die hij zich ondertussen heeft eigen gemaakt. Intelligente teksten, een uitdagend refrein, en de nodige zelfrelativering en twijfel maken het plaatje compleet.

Net zoals de vorige single is dit wat ons betreft een slow burner. Na de eerste beluistering denk je: ‘is dit het maar?’ Maar na een tiental luisterbeurten vallen alle puzzelstukken en elkaar en besef je weer welke unieke stem Bihang is in de Belgische muziekscene. En wat voor fijne single Oelala eigenlijk wel is.

Zijn poëtisch gezaag (zijn woorden, niet de onze) is dus geen oud nieuws. Integendeel: zijn kritiek over hoe de wereld in elkaar zit, hoe roem functioneert en hoe de media omgaat met sterren die ze zelf creëren is relevanter dan ooit. 16 oktober komt Casco uit. Het wordt nog lang wachten.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More