Home ReviewsAlbum Reviews BOLT RUIN – Bolt Ruin (Consouling Sounds)

BOLT RUIN – Bolt Ruin (Consouling Sounds)

by Yves Van der Straete

Een distorted gitaar, een zware beat, een elektro soundscape en een paar samples. Meer heb je niet nodig om een industrial plaat te maken. Ieder jaar staan we op Maschinenfest en andere festivals te gapen en te luisteren naar nieuwe, onbekende groepen. Af en toe horen we goeie dingen. Maar helaas ook veel brol.

Foto Artwork Pieter-Jan Minnebo & Berry Black

In België mogen we terecht trots zijn op bijvoorbeeld een Hypnoskull die zich boven de rest kan hijsen. En internationaal ook bekendheid heeft.

En nu is er Bolt Ruin dat op 29 maart zijn debuut uitbrengt op het Consouling Sounds label dat ons al veel verrassende dingen bracht. Het album verschijnt op vinyl en op cd. Vinyl in beperkte oplage weliswaar. Waarmee we willen zeggen dat je hem best nu al bestelt want dit is een plaat die in het genre bij de betere zit. Ook veel afwisseling van klanken. Waar velen de fout maken een plaat lang verder te borduren op eenzelfde beat of sample, wegens te beperkt in materiaal of hersenspinsels, hoor je hier een verscheidenheid aan soundsettings.

Het ene moment denk je Barst te horen, dan Alva Noto, en de volgende track ligt meer in het kamp van Sonic Area. Niet dat de soundscapes daarom gekopieerd worden maar het is van een evenwaardig niveau.

De nummers kregen onuitspreekbare titels mee die doen denken aan een Bulgaarse menukaart. Er zijn samples gebruikt van Le Mystere Des Voix Bulgares, vandaar misschien? Wij zijn alvast heel benieuwd om de Bolt Ruin aka Brecht Linden binnenkort aan het werk te zien! Heel sterk debuut!

Data voor de aankomende gigs:

30/03 – Release show op een unieke historische locatie in Gent (zie Facebook pagina van Bolt Ruin voor kaarten)
07/04 – BRDCST, AB, Brussel
17/04 – De Serre, Hasselt

De track Psilentze is opgebouwd rond een sample uit het lied Pilentze Pee van Le Mystere des Voix Bulgares.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More