Home ReviewsAlbum Reviews BOLIS PUPUL – Letter To Yu (DEEWEE)

BOLIS PUPUL – Letter To Yu (DEEWEE)

by Kris Verdonck

Op de langspeler Letter to Yu gaat Bolis Pupul op zoek naar zijn roots in Hongkong. Het resultaat is kleurrijk voer voor de dansvloer, en een mooie ode aan zijn moeder Yu. Het beste van de twee werelden.

De producer-muzikant ken je misschien van Topical Dancer uit ‘22, de plaat met Charlotte Adigery, waarmee hij wereldwijd furore maakte. Bolis is de zoon van de Gentse kunstenaar Kamagurka en Chinese moeder Yu Wei Wun, die in 2008 onverwacht overleed. Tien jaar later trok hij naar Hongkong, op zoek naar het leven van zijn moeder voor ze naar België kwam. Wat hij zag en voelde, pende hij neer in brieven aan haar.

De teksten gaan vaak over de zoektocht naar haar. Zus Salah neemt enkele vocals voor haar rekening, wat de teksten nog intiemer maken. Maar evengoed is het een zoeken naar zichzelf en de identiteit van de Chinese Belg. Zo stelt Bolis vast dat hij, ondanks zijn uiterlijk, de taal ginds niet spreekt. “I wish I spoke what they speak”

Elektronica voert de boventoon. Speelse Oosterse klanken, gemanipuleerde soundscapes opgenomen in Hongkong, vette bassen, vocoderstemmen,… Bolis is ook een Belg, dus de percussieve, droge echo’s van de newbeat zijn soms niet ver weg. 

Facebook Instagram

Ma Tau Wai Road

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More