Home ReviewsAlbum Reviews BLAK JUJU – Murder Style (Starman Records).

BLAK JUJU – Murder Style (Starman Records).

by Björn Comhaire

Je mag BLAK JUJU gerust een supergoep noemen met bandleden als Dirk Jans (De Mens, Brasseur), Sibyl Jacob (Moiano, DJ4T4, Buscemi), Dirk Swartenbroeckx (aka Buscemi), Emmanor Steve Tunde (aka TD Rankin) en Ben Brunin (Brasseur, Isolde Lassoen).

De term “juju” in de bandnaam BLAK JUJU refereert naar een oud West-Afrikaans geloof dat gerelateerd is aan voodoo en waarbij het gebruik van voorwerpen, amuletten en hekserij een belangrijke rol speelt. Alice Cooper bracht in 1971 trouwens een single uit die Black Juju (mét een “c”) heette en die voor heel wat controverse zorgde in de Verenigde Staten.

De eerste single van BLAK JUJU Murder Style transporteert je vanaf de eerste noot naar een cocktailbar op een exotisch strand in de Caraïben. Zoals het hoort in reggae dub, drijft het nummer op een ronduit onweerstaanbare, kurkdroge baslijn van Ben Brunin die je de rest van de dag niet meer loslaat. Zalig!

De releaseshow van de single heeft plaats op 30 november in Café Charlatan (Gent).

WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More