Home Belgisch BELTOON: PORTLAND.

BELTOON: PORTLAND.

by Wout Meganck

Ons landje is werkelijk bezaaid met talent. Het is iets waar je ons, Luminous Dash niet van hoeft van te overtuigen. Portland bijvoorbeeld. In België verkopen ze alles uit  en ze speelden ondertussen al op Pukkelpop en Werchter, terwijl ze nog geen full album uit hebben. Ook in het buitenland begint het te bewegen. Hun single Expectations die eerder dit jaar verscheen is  nu onder handen genomen door Cellini, de Belgische techno-dj. Cellini is de rijzende ster in technoland en bekend van de Brusselse club The Fuze en hij heeft de voorbije weken een aantal dj-sets verzorgd o.a. op Tomorrowland. Jente en Sarah leerden Cellini kennen op een festival in Spanje waar ze allebei een set speelden. Cellini vond die nieuwste single zo knap dat hij besloot om er een club versie van te maken.

(c) Zeb Coune

Expectations was al een nieuwe dimensie van de groep die voorheen meer folk-geïnspireerde liedjes maakte, deze techno-remix belicht nog meer deze nieuwe dimensie van de band. Deze  versie is zo interessant dat we hem graag als onze beltoon van de dag willen bombarderen.

Het nieuwe geluid is veel cooler dan we gewend zijn van Portland. Eigenlijk mag dit nieuwe geluid eigenlijk ook geen al te grote verassing zijn , want hun hitje in het kader van de Nieuwe Lichting van 2018 was een cover van alt-j.

Grote namen uit de dancewereld verklaarden zich al fan van deze versie : Laurent Garnier, Kölsch, Bedouin, Mind Against, Eagles & Butterflies. Nu u nog !

De originele versie kwam al uit in april :

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More