Home Belgisch BELTOON: NEWMOON.

BELTOON: NEWMOON.

by Didier Becu

In België zijn er niet zo veel shoegazebands, maar met Newmoon hebben we wel één van de beste namen uit hun genre te maken. Met hun debuut Space stonden ze op heel wat podia waaronder dat van het Cactusfestival. Het succes inspireerde de jongens om hun nieuwe lp die later dit jaar uitkomt in Engeland te gaan opnemen met producer Andy Savours die bands als The Horrors, My Bloody Valentine of The Pains Of Being Pure At Heart op zijn cv heeft staan. 

Naar eigen zeggen wil de band op hun nieuwste plaat iets meer als de grote helden van Oasis klinken. De eerste single Let It End is in ieder geval een vrolijke meefluiter geworden die in de hersenpan blijft hangen, en we horen er inderdaad de broertjes Gallagher in, maar ook Ride. En dat laatste is een allesbehalve slechte referentie, toch?

Voor ons is het alvast de beltoon van de dag. Newmoon kun je live zien op de Gentse Feesten in de Spiegeltent (19/7) en op de Lokerse Feesten (5/8). 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More