Home Belgisch BELTOON : CESAR QUINN.

BELTOON : CESAR QUINN.

by Ine Geldermans

Samen met enkele muzikanten tracht Cesar Quinn, naar eigen zeggen, sfeer om te zetten tot muziek. Muziek die vervolgens helemaal ondergeschikt is aan die stemming. Op zijn debuut zal die sfeer hoofdzakelijk komen van de kleuren van edelstenen. Als het ware een conceptalbum vol synesthesie. Turquoise onderzoekt vooral het donkerblauwe onderwatergevoel. De tonen van Turquoise klinken dan ook veel ronder, minder afgelijnd dan de broeierige beats op het robijnrode Ruby, de vorige single.

Waar de stem van Cesar Quinn bij Ruby perfect de balans tussen het zwoele en vurige van de rode kleur, voelt die op Turquoise soms heel erg schriel aan, in sterk contrast met de zware omgeving van het diepe zeewater.

(c) Kayla Van Durme

De lyrics, daarentegen, zijn een heel erg mooie ode aan dat blauwgroene water en doen verlangen naar warme zomers aan tropische stranden. Vooral na een paar keer het nummer te herhalen, met gesloten ogen, slaagt Cesar Quinn in zijn sferische opzet. Hoewel we nog niet helemaal overtuigd zijn van dit nummer, blijven we in spanning afwachten op de debuutplaat. Die zou nog in het voorjaar moeten verschijnen. We kijken dan vooral uit naar wat hij maakt van amethystpaars of zwarte saffier! In ieder geval wordt het een onvergelijkbaar album, eentje dat je zeker gehoord wilt hebben. En Ruby is onze beltoon van de dag!

Cesar Quinn kun je live zien op:
5 maart met Jakomo in de Kavka, Antwerpen.
22 april in de Afsnis in Gent.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More