Home ReviewsAlbum Reviews BELGISCH ALFABET C: CHAIN REACTION

BELGISCH ALFABET C: CHAIN REACTION

by Brent Van Hout

New York hardcore, maar dan van dicht bij huis, zo kan je deze plaat van Chain Reaction het beste omschrijven. Zes nummers op een plaat van een klein kwartier. Waarschijnlijk het meest intense kwartiertje van 2020.

De plaat begint knallend met Disconnect, een straightforward, no-nonsense nummer dat al direct de toon zet voor de rest van het album. Geen overtollige tierlantijntjes, maar lekker strakke hardcore zoals het hoort.

In Certain Death kan je hier en daar invloeden horen van bands zoals Terror, ook Integrity passeert de revue. Dit nummer wordt live een meezinger, iets om naar uit te kijken!

Title-track Figurehead is er ook gewoon recht op, zowel lyrisch als muzikaal. Zanger Bjorn heeft niet alleen een stevige strot, hij zorgt er ook voor dat de woorden die uit zijn mond komen, betekenisvol zijn. Hij heeft natuurlijk ook al ervaring als lid van de legendarische band Rise And Fall, waar trouwens ook drummer Murph nog bij heeft gezeten.

Zo komen we bij de beste twee nummers van de plaat. Niet dat de andere niet goed zijn natuurlijk. Bleak Reality dondert over je heen met sterke lyrics, groovy drums en heerlijk gitaarwerk. Power Corrupts is het nummer waar wij het meest naar uitkijken om het live te zien, het voelt heel puur aan. Als Bjorn vlak voor de breakdown Power Corrupts door je speakers blaast, weet je hoe laat het is! Blijven stilzitten is zo goed als onmogelijk.

Dit is een top-release uit een minder top jaar. Chain Reaction brengt alles samen en maakte zo een ijzersterke 12″. Neem er zeker ook eens de lyrics bij als je de plaat beluistert, en sta er even bij stil, en kom ze zeker meebrullen zodra we de heren op een podium kunnen zien!

Nieuwsgierig naar meer? De podcast Muzieklab maakte recent nog een aflevering met Bjorn over Chain Reaction, Rise And Fall, en hardcore in het algemeen. Echt een aanrader!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More