Home Belgisch BELATED PROMISE RING – Black Bible (Eigen Beheer).

BELATED PROMISE RING – Black Bible (Eigen Beheer).

by Didier Becu

We houden wel van spontane muziekjes, maar als het wel doordacht is dan zit je bij ons met een streepje voor.

Belated Promise Ring, het zou perfect de naam van de nieuwste postrocksensatie uit Amerika kunnen zijn, maar het gaat wel degelijk om vier kerels uit het Leuvense.

Wie een neus heeft voor goede Belpop zal ze misschien al eens hebben gezien op één of ander podium, en nu is er de video van Black Bible.

In tijden waarin we misschien net iets te veel overspoeld worden door beelden is het misschien geen slecht idee om extra aandacht te geven aan video’s die iets meer willen doen dan de rest.

De video van Black Bible gaat over het feit dat mensen geconfronteerd worden met grenzen. Een cynisch gegeven, als je ziet dat ‘ontwikkelde’ mensen minder vrij zijn dan de vogels. De song verwijst dan ook naar een soort logboek, een omgekeerde bijbel waarin staat wie aan welke kant mag blijven. De eigenaar van de zwarte bijbel zit niet in de hemel,  maar in de hel, op de bodem van de zee. Gelukkig zijn er nog engelen op de wereld die de verdronkenen willen redden, ondanks het feit dat de duivel en eigenaar van het logboek heeft besloten dat de vaarder geen toekomst heeft. Je mag zelf kiezen welke wereldleider jouw duivel is.

Een opmerkelijke boodschap in donkere tijden, en dat is dan ook de opvallende video die bestaat uit gravures van het familie-archief van de bandleden.

Belated Promise Ring is wat je noemt kwalitatieve luistermuziek en bij momenten vrij dicht in de buurt van Marble Sounds, wellicht omdat ieder detail telt.

Facebook
Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More