Home ReviewsAlbum Reviews BARNILL BROTHERS – A Better Place (Trad Records)

BARNILL BROTHERS – A Better Place (Trad Records)

by Hans Verhoeven

Barnabé Deliens en Ruben Hillewaere stammen uit Brussel maar dat valt er op hun debuut-lp A Better Place niet aan te horen. Nee, dit klinkt als Californië in het begin van de jaren zeventig, de folkrockscène aldaar, het dansen rond nachtelijke vuren in de canyons.

© Lara Herbinia

Zijn er ook bij: Lara Rosseel op contrabas en Yves Peeters op drums maar er is bovenal de viool van de Amerikaanse Laura Cortese. Zij schittert in de opener Carry Me Home en in de afsluiter, het intieme miniatuurtje Back In The Middle. En daartussen negen goed tot zeer goeie songs. Wat wij kenners dus als een Straffe Plaat bestempelen.

Want On Each Other’s Side zit rond het kampvuur met Crosby, Stills, Nash & Young, I Won’t Try had op iets van Macca & Wings kunnen staan, de eenzaamheid van blokhutten wordt opgezocht in Another Man én er is Grace, een uitgesponnen instrumentale droom.

We kunnen nog mopperen dat ze geen Nobelprijs Literatuur moeten verwachten – al doen ze meer dan hun best – maar we zijn goed gezind vandaag, dankzij A Better Place. Straffe plaat.

Wie meer wil: http://www.barnillbrothers.be/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More