Home ReviewsAlbum Reviews BABY FIRE – Searching For Grace (Off Records)

BABY FIRE – Searching For Grace (Off Records)

by Peter De Bruycker

Baby Fire is de band rond Dominique Van Cappellen-Waldock, zangeres en gitariste met Engelse roots. Beter gekend als Diabolita is ze zowat de first lady van de Brusselse underground, met nog tal van andere projecten (Von Stroheim, Veda, …).

(c) Baby Fire / Alice Smith

Voor Baby Fire vormt ze een trio met Cécile Gonay (Cha!) (drums, viool, backing vocals), en  nieuw bandlid Lucile Beauvais (keyboards, gitaar en  backing vocals). De lijst van gastmuzikanten waar de band reeds mee werkte, oogt behoorlijk indrukwekkend. Dit keer zijn dat Joe Goldring (Enablers, ex-Swans), Eve Libertine (Crass) en multi-instrumentalist Mathias Bressan. Producer is Pierre Vervloesem (dEUS, Madensuyu).

Searching For Grace bestaat uit vier tracks. Zoals in vorig werk zijn die sober van opzet, maar intens in hun uitwerking. De schurende gitaarriffs, klagende hoge stemmen en subtiele inzet van viool en keyboards zorgen voor een tegelijk rauw en kwetsbaar geluid. Hol en spookachtig, vol onderhuidse spanning. En als één instrument griezelig klinkt, is het wel de theremin, te horen op het trage, ingetogen Breathe.

Baby Fire brengt postpunk met vrouwelijk raffinement. In de traditie van Riot Grrrl, ergens op een punt waar Kathleen Hanna, Siouxsie Sioux, PJ Harvey en Kim Gordon elkaar treffen. Eerder voor een heksensabbat dan een theekransje.

Hun boodschap is feministisch. In een interview met Dark Entries negen jaar geleden hadden ze één goede raad: “Meisjes, richt groepen op!”.  Girls go BOOM! klinkt dat tegenwoordig.

Bij de ep hoort een kleurboek met de teksten, ontworpen door de Britse artieste Alice Smith.

Je kan Baby Fire aan het werk zien op:
11/03 – Café Central, Brussel
21/03 – L’An Vert, Luik
29/03 – Magasin 4, Brussel.
In april treden ze op in Frankrijk.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More